Ska du anlita en flyttfirma – eller fixa det själv?

Många som ska flytta står inför beslutet om de ska sköta flytten själv, eller om de ska låta en flyttfirma ta hand om det. Det finns flera saker att överväga när man tar beslutet, men bland annat finns det tre punkter (som listas här nedan). Det finns inget färdigt svar på frågan givetvis, utan det är bara genom att tillskansa sig kännedom som man själv kan avgöra vad som är rätt.

Organisering

Att flytta handlar i mångt och mycket om att organisera. Du kommer att behöva byta adress, notera vänner och bekanta om din flytt, hitta en ny bostad i området som du ska flytta till, städa och mycket mer så. En flytt innebär helt enkelt mycket arbete som inte kommer gå att undvika.

 

Men det finns en del saker som är direkt relaterat till din flytt rent praktiskt, och med dessa kan en flyttfirma hjälpa till. Fixa flyttlådor, packa dem, montera isär möbler, ladda flyttbilen och så vidare. En annan väsentlig sak om kontorsflytt stockholm som de flesta flyttfirmor kan hjälpa till med är magasinering. Att lösa det här på egen hand är ofta dyrt och kan dessutom vara lite svårt. Med hjälp av en flyttfirma blir det här dock mycket enklare.

Packning

När du har förberett allt som ska packas är det dags att faktiskt flytande saker i lådor. Vid det här laget så är det bara att börja göra en lista för alla packningsrelaterade inköp som kommer behöva göras. Bara att packa ned ett sovrum kan faktiskt bli ganska dyrt, när man tar alla kostnader i åtanke.

I relation till detta kostar det faktiskt inte skjortan att anlita flyttfirma. Särskilt inte när man tänker på att Rot-avdraget även började innefatta flyttjänster för ett tag sedan.

Att transportera bohaget till ditt nya hem

Bara att packa flyttbilen kan bli ganska svårt om du inte gjort det förut. Först och främst är att man har rätt mått på bilen så att samtliga objekt i bohaget får plats ordentligt. Naturligtvis måste inte allt tas i en vända, även om det är att föredra med tanke på bensinkostnader och kostnader för hyra av lastbilen.

Det här blir bra mycket enklare med hjälp av en flyttfirma. Firman kommer att skicka erfarna flyttgubbar med en lastbil som garanterat kan ge plats till samtliga möbler i ditt bohag. Fördelarna med att anlita en flyttfirma är många. Men det är klart – smakar det, så kostar det.