Skapa eget spa i badrummet

Älskar du att bada bastu, sitta med fötterna i fotbad, få massage och göra ansiktsbehandlingar? Varför inte skapa ett eget spa i ditt badrum. Så kan du njuta hemma hur mycket du vill.

Spa i badrummet

Att ha eget spa i badrummet är verkligen vardagslyx. Du kommer hem från jobbet en regnig och mörk novemberkväll. Frysen och trött sätter du på bastun eller fyller badkaret med varmt vatten. Efteråt sitter du i en skön fåtölj och tar hand om naglarna. Eller så är fötterna trötta efter en lång arbetsdag. Du häller vatten i ditt fotbad och ger fötterna den vård som de är värda.

Bygg bastu

Om du verkligen vill lyxa till bygger du bastu. Vissa bygger bastu i anslutning till badrummet, andra som utbyggnad eller egen bastu på tomten. Utgå från ditt hem. Hör med din snickare om vad som blir bäst. Att basta är både skönt, hälsosamt och en möjlighet till gemenskap. Bjud in vännerna på bastu och något svalkande att dricka. Förutom att bada bastu i bastun, så är det också ett bra rum att hänga upp tvätt i.

Badkar

Om du just nu har dusch är det smart att sätta in badkar när du ändå renoverar badrummet. Först och främst kan du njuta av ett skönt bad hemma. Flera gånger veckan om du vill. För det andra underlättar badkaret när du ska tvätta vissa saker, låta en matta ligga i blöt eller när du snabbt vill tvätta håret utan att duscha. Det är härligt att kunna tappa upp varmt vatten, hålla i en olja eller bubbelbad och sedan ligga i badet en timme. Härlig vardagslyx en fredagskväll efter jobbveckan.

Kakel och ljusa färger

För att göra ditt badrum så avslappnat som möjligt är det smart att satsa på ljusa färger och gärna kakel så att det blir lättstädat, läs mer här om badrum. Ett ljust badrum ger mycket spakänsla om det kombineras med gröna och blå detaljer. Om du har ett äldre badrum är det också roligt att göra något nytt när du ska renovera, så att badrummet verkligen känns fräscht. Vita badrum fungerar med alla stilar.

Inred ditt spa

Det viktigaste i ett badrum är naturligtvis att kunna använda det till vardags. Men det är roligt att inreda rummet för att få maxad spakänsla. Om du har nog med plats kan du ställa in en skön fåtölj att sitta i. Perfekt när du ska ta ett fotbad, vill måla tånaglarna eller behöver sitta med en ansiktsmask. Ställ några större bladväxter i fina krukor på golvet. Växter ger bättre lukt och luft i badrummet, förutom att det också är fint.