En strategisk nerpackning leder till en skönare flytt

Att flytta har fått rätt så dåligt rykte på senare tid, och har säkert haft det så länge man flyttat. Förutom för nomader då, dem har förhoppningsvis inte tyckt att det vart lika jobbigt som vi gör idag. De hade i och för sig inte alls lika mycket bråte att flytta på, vilket gör att flytten blir bra mycket smidigare. Skall man flytta sitt bohag idag så räcker det knappt med en lastbil, ibland blir det två. Jag rekommenderar alltid att man anlitar en flyttfirma för att sköta flytten åt en, då blir det lite mer nomad-stämningen på flytten eftersom det känns som man reser lätt. Att ha ordning på alla sina saker när man väl kommer fram kan dock vara svårt om man inte är strategisk med nerpackningen och det är vad den här artikeln kommer att hjälpa dig med.

Börja förbereda för din flytt minst fem veckor innan det är dags

Alldeles för många börjar med förberedelserna alldeles för sent när de skall flytta och jag tror det är precis därför som flyttande har fått så dåligt rykte. Följer man de riktlinjer som jag lägger fram i den här artikeln behöver man överhuvudtaget inte stressa bara för att man skall byta bostad. Att boka flyttfirma i god tid bör vara allmänt folkvett och att börja packa minst en månad innan man flyttar bör inte heller det låta orimligt. Men i dagens samhälle är vi redan stressade och har för mycket att göra. Därför känns ett extra projekt som rena rama C-uppsatsen.

Börja med att packa sådant du sällan använder långt i förväg

Det är först när man börjar packa som man upptäcker hur mycket saker man har och hur stökigt det är i garderober och skåp. Om man börjar med att rensa i dessa utrymmen och sortera bland sakerna så får man en bra överblick över hur lång tid resten av arbetet kommer att ta. Många gör misstaget att börjar för tätt inpå flytten och märker då att det kommer att ta mycket längre tid än vad de väntade sig och därför blir de stressade. Att röja ur källare med en flyttfirma med flytthjälp i Stockholm eller förråd och på vinden är också något man bör göra långt i förväg, man vill inte behöva åka flera rundor till tippen samma vecka som man skall flytta. Det är slitsamt även för den som är vältränad.

Desto närmare flytt-datumet man kommerhttp://www.flyttfirma-arbetspartner.se/

Packar man ner saker man använder mer frekvent, man börjar alltså med att slänga eller sälja eller ge bort sådant man inte längre använder. Sedan packar man ner sådant man väldigt sällan använder, sedan sällan använder, sedan ibland använder och till slut börjar man packa ner saker man faktiskt använder med en flyttfirma stockholm som man inte vill ha egentligen. De sakerna man använder mest packar man inte ner fören sista veckan och de absolut essentiella prylarna packar man ner dagen innan avfärd.

Hitta en bra flyttfirma på nätet

Genom att använda en sökmotor kan du hitta ett stort urval av lämpliga flyttfirmor som kan hjälpa dig med din flytt. Det finns ofta många som är verksamma även i små orter så du behöver inte bara ta det första bästa, kolla runt på olika hemsida och se vad du hittar. När du har några kandidater kan du beställa offert från allihopa och sedan jämföra, var då noga med att du skickar samma information till alla så att jämförelsen blir rättvis. Sedan är det inte alltid så att billigast är bäst, ibland kan det vara värt att lägga några extra kronor på en pålitlig flyttfirma.